marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Odds en quoteringen bij Engels voetbal

Als je gaat wedden op voetbal, is het belangrijk om te weten hoe odds en quoteringen werken. Maar wat zijn odds en quoteringen precies?

Wat zijn odds en quoteringen bij Engels voetbal?

De termen odds en quoteringen zijn in feite hetzelfde en worden bij weddenschappen door elkaar gebruikt.
Het zijn beide verhoudingen of percentages die aangeven hoe waarschijnlijk bookmakers denken wat een bepaalde uitkomst wordt van een wedstrijd. Het bepaalt hoeveel geld je kunt winnen als je inzet op een specifieke uitkomst.

De enige echte verschil is dat “odds” oorspronkelijk werd gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika terwijl “quoteringen” werd gebruikt in andere delen van Europa en andere delen van de wereld. Inmiddels gebruiken we in Nederland ook vaak de term “odds”.

Dus of je het nu over odds of quoteringen hebt, het betekent hetzelfde;  een verhouding of percentage dat aangeeft hoe waarschijnlijk bookmakers denken dat een bepaalde uitkomst wordt.

Hoe worden odds bij Engels voetbal berekend?

Odds bij wedden op de Premier League worden berekend door bookmakers. Ze doen dit op basis van verschillende factoren zoals statistieken, voorbeschouwingen en verwachtingen. Bookmakers analyseren deze informatie om te bepalen hoe waarschijnlijk een bepaalde uitkomst is, zoals wie er gaat winnen of hoeveel doelpunten er gescoord zullen worden.

De manier waarop bookmakers de odds berekenen is een geheim, maar het is bekend dat ze gebruik maken van historische data, statistieken, teamopstellingen, blessures, weersomstandigheden en vele andere factoren.

Odds kunnen tussentijds veranderen

Een belangrijk aspect bij het bepalen van de odds is de inzet van de gokkers. Als er veel geld ingezet wordt op een bepaalde uitkomst, zal de odds voor die uitkomst lager worden, omdat de bookmaker rekening moet houden met het risico dat hij loopt. Dit is ook waarom de odds kunnen veranderen tijdens een wedstrijd of voordat een wedstrijd begint.

Wat zijn voorbeelden van odds bij Engels voetbal?

Een aantal voorbeelden van odds bij wedden op Premier League wedstrijden:

Deze odds geven aan hoeveel geld je kunt winnen als je op de juiste uitslag wedt. Bijvoorbeeld, als je €100 inzet op Manchester United en ze winnen, krijg je €200 terug (€100 inzet + €100 winst). Als je €100 inzet op een gelijkspel en het eindigt in een gelijkspel, krijg je €350 terug (€100 inzet + €250 winst).

Odds kunnen ook worden weergegeven als een getal tussen 0 en 1, zoals 0.50, wat betekent dat een inzet van €100 op deze uitslag €50 winst oplevert.

Conclusie

Odds en quoteringen zijn belangrijk bij het plaatsen van voetbalweddenschappen.
Ze geven aan hoe waarschijnlijk bookmakers denken dat een bepaalde uitkomst is en bepalen hoeveel geld je kunt winnen als je inzet op een specifieke uitkomst.

Odds worden vaak weergegeven als een verhouding of percentage en quoteringen worden vaak weergegeven als een decimaal getal, waarmee je kan zien hoeveel geld je zou kunnen winnen voor een inzet van €1. Beide soorten worden berekend door bookmakers op basis van informatie, zoals statistieken, voorbeschouwingen en verwachtingen.

Het is belangrijk om te realiseren dat odds en quoteringen continu veranderen, afhankelijk van nieuwe informatie en inzetten. Dus als je van plan bent om te gaan wedden, is het belangrijk om de odds en quoteringen in de gaten te houden om zo je kansen te vergroten om te winnen.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS
Circus Casino & Sport
Free bets
€250