marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Waarom is over/under wedden aantrekkelijk?

De over/under weddenschap is een voorspelling of het totale aantal evenementen waarop kunt wedden (goals, corners, rebounds, inworpen, enz.) boven of onder de “lijn” ligt die door de bookmaker is ingesteld. De “lijn” is de drempel die de weddenschap moet passeren (of eronder moet blijven) om succesvol te zijn.

Waarom is over/under wedden aantrekkelijk?
Image by jcomp on Freepik

Over/under weddenschappen zijn erg populair en worden vaak aangeboden bij live wedden. Wanneer bijvoorbeeld een team in de tweede helft met 3-0 voorstaat, wordt de 1X2-weddenschap waarschijnlijk niet meer aangeboden. Maar de spanning van live wedden is ongetwijfeld terug als je kunt wedden dat er meer dan/minder dan 3,5 doelpunten worden gescoord in de wedstrijd!

Voorbeelden van over/under weddenschappen:

  • Teams scoren meer of minder dan 0,5 of 1,5 of 2,5 of 3,5 of 4,5 etc. doelpunten in een voetbalwedstrijd
  • De scheidsrechter geeft meer of minder dan 3,5 gele kaarten in een voetbalwedstrijd
  • De scheidsrechter kent meer of minder dan 10,5 corners toe in een voetbalwedstrijd

Wat zijn de voordelen van over/under wedden?

  • Als een dominant team zwak speelt, kan de over/under-weddenschap nog steeds spannend zijn.
  • Over/under-weddenschappen hebben slechts twee mogelijke uitkomsten. Veel sportgokkers vinden dit een belangrijk voordeel.

Is over/under wedden aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja, bookmakers bieden deze weddenschap aan als een pre-match weddenschap en als een live weddenschap. Daarom kan deze weddenschap meer omzet en inkomsten genereren voor online bookmakers.
Bovendien is een propositie met slechts twee mogelijke uitkomsten per definitie minder risicovol voor een bookmaker. Als gevolg hiervan zien we dat de odds die door bookmakers worden aangeboden op over/under-weddenschappen tot de betere waarden behoren binnen de categorie speciale weddenschappen.

Conclusie

  • De kwaliteit van de odds van over/under-weddenschappen is aantrekkelijk, maar is over het algemeen niet zo aantrekkelijk als 1×2-weddenschappen.
  • De uitkeringspercentages voor over/under zijn iets lager dan bij 1×2. Sommige online bookmakers bieden zeer slechte odds met een gemiddeld uitbetalingspercentage van slechts 92% -93%.
  • De beste bookmakers bieden odds van 97% of zelfs hoger. Daarom is het van vitaal belang dat je de over/under-weddenschappen inzet bij deze bookmakers.
  • De odds op over/under weddenschappen voor live weddenschappen zijn gewoonlijk 1%-2% lager dan de pre-match odds.

Populaire bookmakers

JACKS
Circus Casino & Sport
Free bets
€250