marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat is een accumulator weddenschap bij Engels voetbal?

Een accumulator weddenschap bij voetbal is niets minder dan een weddenschap waarbij je op meerdere wedstrijden tegelijk wed.
Als je bijvoorbeeld op drie wedstrijden inzet en de eerste twee wedstrijden winnen, maar de derde wedstrijd verliest, dan verlies je de hele weddenschap.

wat zijn accumulator weddenschappen?

Hoe werkt de acca weddenschap bij Engels voetbal?

Een accumulator weddenschap bij Engels voetbal is eigenlijk gewoon een manier om op meerdere wedstrijden in bijvoorbeeld de Premier League tegelijk in te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op een aantal wedstrijden van Engelse clubs die op dezelfde dag gespeeld worden. Als je al die wedstrijden wint, dan win je ook de accumulator. 

Maar let op: als je maar één wedstrijd verliest, verlies je ook de hele inzet. En dat is wel even balen, want de winst die je maakt is namelijk gebaseerd op de quoteringen van elke wedstrijd die je hebt gekozen. Dus het is dan ook goed te weten hoe deze odds berekening werkt.

Hoe worden odds berekend?

De odds bij accumulator weddenschappen bij Engels voetbal worden berekend door de individuele odds van elke wedstrijd in de accumulator samen te voegen. Laten we het even concreet maken. Stel je hebt een accumulator met de volgende wedstrijden:

De odds voor Liverpool om te winnen zijn 2.0, voor Chelsea 3.0, voor Tottenham 2.5 en voor Everton 4.0. Als je nu €10 op de accumulator inzet, dan worden de odds samengevoegd. Dus 2.0 x 3.0 x 2.5 = 15.0. Dit betekent dat je €150 zou winnen als alle voorspellingen uitkomen.

Wat zijn voorbeelden van acca's bij Engels voetbal?

Om eea te verduidelijken, hierbij een aantal voorbeelden van een accumulator weddenschappen bij Engels voetbal:

 • Inzetten op de uitslagen van wedstrijden die in de Premier League worden gespeeld.
  Als je bijvoorbeeld denkt dat Arsenal gaat winnen, Chelsea gaat gelijkspelen, Manchester United gaat winnen, Everton gaat verliezen en Liverpool gaat winnen, dan zet je daarop in met een accumulator weddenschap. Als alle 5 wedstrijden uitkomen zoals jij hebt voorspeld, dan win je de accumulator en je winst is gebaseerd op de quoteringen van elke wedstrijd.
 • Inzetten op de aantallen doelpunten in wedstrijden in de Premier League.
  Bijvoorbeeld, je denkt dat Leeds 1 doelpunt zal maken, Newcastle 2 doelpunten zal maken, Manchester City 1 doelpunt zal maken en Fulham 4 doelpunten zal maken. Je zet daarop in met een accumulator weddenschap. Als alle 4 wedstrijden uitkomen zoals jij hebt voorspeld, dan win je de accumulator en je winst is gebaseerd op de quoteringen van elke wedstrijd, zoals in de voorbeeld berekening.

Wat zijn voor-en nadelen van acca's bij Engels voetbal?

De voordelen van accumulator weddenschappen zijn dat ze vaak hogere winstkansen bieden dan enkelvoudige weddenschappen. Omdat je inzet op meerdere wedstrijden tegelijk, verhoog je de kans om iets te winnen.
Bovendien zijn accumulator weddenschappen vaak leuker om te doen, omdat je meerdere wedstrijden kunt volgen en de spanning kunt voelen tot de laatste wedstrijd is afgelopen.

Een nadeel van accumulator weddenschappen is dat ze een hoger risico met zich meebrengen. Als één van de wedstrijden die je hebt gekozen niet uitkomt zoals je had voorspeld, dan verlies je de hele inzet. Dit betekent dat je een grotere kans hebt om geld te verliezen dan bij enkelvoudige weddenschappen. 

Wat zijn tips bij acca's?

Als je van plan bent om op accumulator weddenschappen te spelen, zijn hier een paar tips en trucs om je te helpen:

 • Doe je research:
  Voordat je een inzet plaatst, doe je research over de wedstrijden waarop je inzet. Lees over de teams, bekijk statistieken en houd rekening met eventuele blessures of geschorste spelers.

 • Kies de juiste wedstrijden:
  Probeer wedstrijden te kiezen waar je een goed gevoel bij hebt en waar je verwacht dat je voorspelling juist is.

 • Beperk het aantal wedstrijden:
  Hoe meer wedstrijden je kiest, hoe hoger de odds maar ook hoe moeilijker het is om te winnen. Probeer het aantal wedstrijden te beperken om de kans op winst te verhogen.

 • Gebruik de juiste bookmaker:
  Sommige bookmakers bieden accumulator weddenschappen aan met lagere marges, dit kan de kans op winst verhogen.

 • Zet alleen geld in wat je kunt missen:
  Accumulator weddenschappen zijn spannend, maar ze zijn ook risicovol. Zet alleen geld in wat je kunt missen en houdt het spelen leuk.

 • Wees flexibel:
  Als een wedstrijd wordt uitgesteld of geannuleerd, kan dit de uitkomst van je accumulator weddenschap beïnvloeden. Wees flexibel en pas je inzet aan indien nodig.

Als je deze tips opvolgt, kan je accumulator weddenschap een beetje spannender worden en kan je een grotere kans maken om te winnen. 

Conclusie

Als we het hebben over accumulator weddenschappen, of “acca’s” zoals ze vaak genoemd worden, dan zijn er zowel voordelen als nadelen om rekening mee te houden. Aan de ene kant, de odds zijn vaak hoger dan bij single bets. Aan de andere kant, het is moeilijker om te winnen omdat je op meerdere wedstrijden tegelijk inzet en als slechts één van je voorspellingen fout is, verlies je je hele inzet.

Als je van plan bent om op accumulator weddenschappen te spelen, dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de sport en wedstrijden waarop je inzet, alleen geld in te zetten wat je kunt missen en de risico’s te begrijpen. Doe je research, kies de juiste wedstrijden en beperk het aantal wedstrijden.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS
Circus Casino & Sport
Free bets
€250