marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat zijn outrights?

Een outright weddenschap bij voetbal is een type sportweddenschap waarbij een speler inzet op de uiteindelijke winnaar van een voetbalcompetitie of toernooi. Dit kan bijvoorbeeld de winnaar van een competitie zoals de Eredivisie, een WK, de Premier League in Engeland of La Liga in Spanje zijn of de winnaar van een internationaal toernooi zoals de UEFA Champions League of de FIFA World Cup.

Outright weddenschappen bij voetbal worden vaak geplaatst voordat een competitie of toernooi begint, maar kunnen ook tijdens het evenement worden geplaatst, afhankelijk van de bookmaker. De odds voor outright weddenschappen kunnen veranderen gedurende de wedstrijd afhankelijk van de prestaties van de teams.

Voorbeelden van outrights

Er zijn veel verschillende soorten outright weddenschappen bij voetbal waarop je kunt inzetten, afhankelijk van de competitie of het toernooi. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wedden op de winnaar van een nationale competitie, zoals de Eredivise, Premier League in Engeland, La Liga in Spanje, Serie A in Italië of Bundesliga in Duitsland.
  • Wedden op de winnaar van een Europese competitie, zoals de UEFA Champions League of de UEFA Europa League.
  • Wedden op de winnaar van een international toernooi, zoals de FIFA World Cup, de UEFA European Championship of de Copa America.
  • Wedden op de winnaar van een specifiek voetbaltoernooi, zoals de FA Cup in Engeland, de DFB-Pokal in Duitsland of de Coupe de France in Frankrijk.
  • Wedden op de winnaar van een grote voetbalwedstrijd, zoals de Supercup, of een toernooi tussen landenteams zoals de Nations League.

Wat zijn de voordelen van outrights?

Outrights kunnen al voor een wedstrijd worden ingezet

Outright weddenschappen kunnen worden geplaatst voordat een evenement begint, waardoor je in staat bent om je inzetten te plaatsen voordat de odds veranderen als gevolg van de prestaties van de teams of individuele spelers.

Outrights bieden groter winstkansen

Omdat outright weddenschappen gaan over het voorspellen van de uiteindelijke winnaar van een toernooi of competitie, is de kans groter dat je wint dan bij wedstrijdspecifieke weddenschappen, waar de kans kleiner is omdat je maar op één wedstrijd inzet.

Outrights bieden hogere odds

Omdat outright weddenschappen gaan over het voorspellen van de uiteindelijke winnaar van een toernooi of competitie, is de kans groter dat je wint dan bij wedstrijdspecifieke weddenschappen, zoals 1X2 wedden of over/under wedden, waar de kans kleiner is omdat je maar op één wedstrijd inzet.

Er is een grote keuze bij outright weddenschappen

Outright weddenschappen zijn beschikbaar voor een groot aantal sporten en toernooien, waardoor er een groter aanbod is om uit te kiezen en dus meer kans om een sport te vinden waarin je geïnteresseerd bent.

Wat zijn de nadelen van outrights?

Outrights zijn lange termijn weddenschappen

Omdat outright weddenschappen vaak worden geplaatst voordat een evenement begint, kan het soms lastig zijn om te bepalen wie de favorieten zijn en wie de underdogs zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om een weloverwogen beslissing te nemen over je inzetten.

Outright weddenschappen hebben hogere risico's

Omdat outright weddenschappen gaan over het voorspellen van de uiteindelijke winnaar van een toernooi of competitie, is het risico groter dan bij wedstrijdspecifieke weddenschappen, zoals 1X2 wedden of over/under wedden. Dit komt omdat er meer onbekende factoren in het spel zijn die het resultaat kunnen beïnvloeden.

Outright weddenschappen zijn moeilijker te voorspellen

Outright weddenschappen zijn vaak moeilijker te voorspellen dan wedstrijdspecifieke weddenschappen, omdat er meer onbekende factoren in het spel zijn. Bijvoorbeeld een blessure van een belangrijke speler, of een onverwachte prestatie van een underdog team of speler.

Zijn outrights aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja, outright weddenschappen zijn zeker aantrekkelijk voor bookmakers omdat ze een brede interesse trekken, hogere odds hebben, een langere afwachttijd hebben en de mogelijkheid bieden voor hedging.

Conclusie

De conclusie over outright weddenschappen is dat het een populaire manier van wedden is, die voordelen en nadelen kent.
Voordelen zijn onder andere de lange termijn, grotere winstkansen, meer keuze en hogere odds. Een nadeel kan zijn dat het soms lastig is om te bepalen wie de favorieten zijn en wie de underdogs zijn en dat er meer onbekende factoren zijn die het resultaat kunnen beïnvloeden.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS
Circus Casino & Sport
Free bets
€250